Pendik'te yangın riski önlemi: Tehlikeli madde satışlarına denetim

Pendik Belediyesi, İstanbul Valiliği'nin orman yangını riskine karşı aldığı karar doğrultusunda, ilçe genelinde patlayıcı ve yanıcı madde satışlarına yönelik denetimleri yoğunlaştırdı.
İstanbul Valiliği'nin orman yangını riskini azaltmak için aldığı karar doğrultusunda Pendik Belediyesi harekete geçti. Valiliğin havai fişek, işaret fişeği, meşale, patlayıcı ve yanıcı madde satış ve kullanımına getirdiği yasak sonrası, Pendik Belediyesi zabıta ekipleri ilçe genelinde denetimleri yoğunlaştırdı.

YANGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM
Zabıta ekipleri, bakkal, büfe, market ve kuruyemişçiler gibi işletmelerde piroteknik malzemelerin satışını denetliyor. Patlayıcı ve yanıcı özellikli malzemelerin satışının tespit edilmesi halinde ise ilgili işletmelere idari işlem uygulanıyor ve malzemelere el konularak imha ediliyor.
VATANDAŞ GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA
Bu denetimlerle hem İstanbul Valiliği'nin kararına uyum sağlanması hem de Pendik'te vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması hedefleniyor. Belediye, yangın riskini en aza indirmeyi ve olası olumsuzlukları önlemeyi amaçlıyor.
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!
- 13:36Muğla'nın kütüphanelerine büyük ilgi: 130 bin kitap ödünç alındı



