Pekin'de görkemli askeri geçit: Şi, Putin ve Kim Jong Un birlikte görüntülendi

Çin, 2. Dünya Savaşı zaferinin 80. yıldönümünü Tiananmen Meydanı'nda görkemli bir askeri geçit töreniyle kutladı. Törene, Şi Cinping, Vladimir Putin ve Kim Jong Un gibi dünya liderleri katıldı.
Çin, Tiananmen Meydanı'nda düzenlediği askeri geçit töreniyle 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya karşı kazanılan zaferin 80. yıldönümünü kutladı. Bu, Çin'in şimdiye kadar düzenlediği en büyük askeri geçit töreni oldu.
DÜNYA LİDERLERİNİN KATILIMI
26 ülkenin liderinin katıldığı törende Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un ile birlikte görüntülendi. Üç liderin birlikte ilk kez bu şekilde görüntülenmeleri, ABD'ye bir mesaj olarak yorumlandı.
GÖRKEMLİ TÖREN
10 binden fazla asker ve yüzlerce gelişmiş silahın katıldığı tören, Tiananmen Meydanı'nda gerçekleşti. Şi Cinping, törene başkanlık etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, Tiananmen Meydanı'nda yürürken Şi'nin yanında yer aldı. Üç lider, 2. Dünya Savaşı'nda Çinli gazilerle el sıkıştıktan sonra Tiananmen Meydanı'na geçti.
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar




