GÜNDEM
Yayınlanma : 02 Ağustos 2025 14:51

Patnos'ta kuru ot yangını kontrol altına alındı

Patnos'ta kuru ot yangını kontrol altına alındı
Ağrı'nın Patnos ilçesinde çıkan kuru ot yangını, Patnos Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı; can ve mal kaybı yaşanmadı.

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Gökoğlu köyü yakınlarındaki dağlık alanda çıkan kuru ot yangını, Patnos Belediyesi İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesiyle söndürüldü. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak çevredeki buğday tarlalarına ve hatta yakındaki bir mühimmat deposuna doğru ilerledi. Bu durum ciddi bir tehdit oluşturuyordu.

sempati mobilya

ZORLU ARAZİ ŞARTLARI

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, zorlu arazi şartlarına rağmen büyük bir özveriyle yangına müdahale etti ve yangını kontrol altına almayı başardı. Ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi, olası can ve mal kayıplarının önüne geçti.

İTFAİYE MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Patnos Belediyesi İtfaiye Müdürü Nuri Taşkın, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 'Yangın rüzgarla birlikte çok hızlı yayıldı. Özellikle buğday tarlalarına ve mühimmat bölüğüne doğru ilerlemesi risk oluşturuyordu. Ekiplerimizle birlikte tüm gücümüzü seferber ettik. Can ve mal kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz oldu.' dedi.