ASAYİŞ
Yayınlanma : 01 Ekim 2025 17:43

Oyuncular tanık oldu: Ayşe Barım Gezi'ye yönlendirmedi

Oyuncular tanık oldu: Ayşe Barım Gezi'ye yönlendirmedi
Gezi Parkı eylemlerine yönlendirme davasında tanık dinlenen oyuncular, Ayşe Barım'ın kendilerini eylemlere teşvik etmediğini belirtti. Barım, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Gezi Parkı eylemlerine yönlendirme suçlamasıyla yargılanan menajer Ayşe Barım'ın davasında tanık olarak dinlenen oyuncular, Barım'ın kendilerini eylemlere yönlendirmediğini ifade etti.

teknik yapı

OYUNCULAR BEYAN VERDİ

Duruşmada tanıklık yapan Hümeyra Akbay, Bergüzar Korel, Ceyda Düvenci, Dolunay Soysert, Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Nejat İşler, Nehir Erdoğan, Rıza Kocaoğlu, Selma Ergeç, Şükran Ovalı ve Zafer Algöz gibi isimler, Ayşe Barım'ın kendilerini Gezi Parkı eylemlerine teşvik etmediğini belirtti. Oyuncular, menajerleriyle yaptıkları telefon görüşmelerinin mesleki ve kişisel dostluk ilişkileri çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

AYŞE BARIM'DAN SAVUNMA

Ayşe Barım ise savunmasında üzerine atılı suçlamaları reddetti. 248 gündür tutuklu olduğunu ve bu süreçte 30 kilodan fazla kilo kaybettiğini belirten Barım, ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve ameliyat olması gerektiği yönündeki raporlara rağmen bu talebinin göz ardı edildiğini dile getirdi. Kendi doktorunun gözetiminde tedavi görmek istediğini ve yaşam hakkının korunması gerektiğini ifade etti.

TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyeti, Ayşe Barım'ın sağlık durumu ile mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak, yurt dışı yasağı ve ev hapsi adli kontrol tedbirleri uygulanmak suretiyle Barım'ın tahliyesine karar verdi.