Osmanlının ilk başşehri Yenişehir'de turizm atağı başlıyor

Osmanlı'nın ilk başşehri Yenişehir'de, Güneşin Kadın Kooperatifi tarafından kıl çadırlardan oluşan 'Oba Pansiyon' alanı kuruluyor. Proje, kadın istihdamına katkı sağlayacak.
Orhangazi tarafından Osmanlı'nın ilk başşehri olan Yenişehir'e bağlı Yarhisar köyünde yer alan tarihi Nilüfer Hatun camii, hamamı ve çeşmesinin bulunduğu alanda, Yenişehir Güneşin Kadın Kooperatifi tarafından Avrupa Birliği onaylı ICMPD’nin Enhancer Projesi kapsamında kıl çadırlardan oluşan 'Oba Pansiyon' alanı kuruluyor.

Kültürel ve doğal dokuya uygun proje
Bursa'nın Yenişehir ilçesi Yarhisar köyünde, köyün doğal ve kültürel dokusuna uygun şekilde oluşturulacak olan 'Oba Pansiyon' alanı, Türkiye’de kadın kooperatifleri tarafından kurulacak ilk işletme olma özelliği taşıyor. Proje, Yenişehir Belediyesi'nin desteğiyle Güneşin Kadınları Kooperatifi tarafından yürütülüyor ve Türkiye genelinde seçilen 50 başarılı kooperatif arasında yer alarak Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazanmış durumda.

Proje detayları ve hedefler
Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Naciye Özdemir, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve zemin düzenleme çalışmalarının sona erdiğini vurguladı. Proje alanı dört bölümden oluşacak; ilk bölümde restoran, yönetim ofisi, resepsiyon, mutfak ve tuvaletler yer alacak. İkinci bölümde kafe ve oturma alanları, üçüncü bölümde ise 4 kişilik aileler için banyo ve tuvaleti bulunan 10 adet kıl çadır bulunacak. Dördüncü bölümde ise çeşitli aktivite alanları yer alacak. Başkan Ercan Özel, bu projenin kadın istihdamına katkı sağlayacağını ve ilçenin turizmde hak ettiği yere ulaşmasına önemli bir ivme kazandıracağını belirtti.
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi
- 04:401 Liraya Düşen Nane ve Maydanoz İçin Market Önünde İzdiham! Sosyal Medya Alev Aldı
- 04:30Tayland'da askerlik kura çekimi sosyal medyada gündem oldu
- 04:20Hazal Kaya ve Enis Arıkan'ın çocukluk sırrı ortaya çıktı: Aynı liseden mezun olmuşlar!




