Osmaniye'de koruyucu aile bilgilendirme toplantısı

Osmaniye'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Aile Yılı etkinlikleri kapsamında sınıf öğretmenlerine yönelik koruyucu aile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Osmaniye'de koruyucu aile bilgilendirme toplantısı
Osmaniye’de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilan ettiği 'Aile Yılı' etkinlikleri kapsamında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirilen toplantıda, sınıf öğretmenleri koruyucu aile sistemi hakkında bilgilendirildi.

KORUYUCU AİLE SİSTEMİNİN ÖNEMİ VURGULANDI
Toplantıda konuşan Psikolog Ayşe Demir, çocukların güvenli bir aile ortamında büyümesinin toplumsal önemini vurguladı. Öğretmenlerin bu süreçte önemli bir rol oynadığını belirten Demir, koruyucu aile sisteminin detaylarını öğretmenlere aktardı.

OSMANİYE TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ SIRADA
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar ise, Osmaniye’nin koruyucu aile modelinde Türkiye’de üçüncü sırada olduğunu açıkladı. Nacar, yaklaşık 200 çocuğun kan bağı olmayan ailelere teslim edildiğini, bu çocukların aile sıcaklığında yetiştirildiğini ve tüm maddi yükümlülüğün kurum tarafından karşılandığını belirtti. Geçen yıl Türkiye üçüncülüğünü elde ettiklerini, şu anda 88 ailenin 109 çocuğa koruyucu ailelik yaptığını ve çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Nacar, eğitim camiasıyla iş birliği yaparak çocukların hem sosyolojik hem de psikolojik açıdan sağlıklı bir ortamda yetişmesini amaçladıklarını dile getirdi.
- 17:08Kütahya'da korkunç kaza: Kavşakta çarpışan araçlardan 3 kişi hastanelik oldu
- 17:01Danimarka ve Almanya arasındaki dev tünel projesinde çalışmalar hızlandı
- 16:54Türk mutfağının yoğurtlu lezzetleri dünya listesinde zirveye oynadı
- 16:47Everest Dağı, tektonik hareketlerle büyümeye devam ediyor
- 16:40Bayram dönüşü Afyon'da trafik kabusu: Uzun kuyruklar oluştu




