Osmaniye’de 38. Ahi Evran Haftası kutlandı: Yılın Ahisi seçildi

Osmaniye'de düzenlenen 38. Ahi Evran Haftası etkinliğinde, 'Yılın Ahisi' seçilen Murat Gümüştekin ve mesleki eğitimde başarılı öğrenciler ödüllerini aldı. Depremden etkilenen esnafın konteyner çarşılarda hizmet vermeye devam etmesi de vurgulandı.Osmaniye’de 38. Ahi Evran Haftası kutlandı: Yılın Ahisi seçildi
Osmaniye'de 38. Ahi Evran Haftası kapsamında düzenlenen törende, 'Yılın Ahisi' ve mesleki eğitimde başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

AHİLİĞİN ÖNEMİ VURGULANDI
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören iş yerlerinin bulunduğu Cebelibereket konteyner çarşısında gerçekleştirilen programda, Ahiliğin dayanışma ve kardeşlik kültürünün önemi bir kez daha vurgulandı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mehter takımı gösterisi ve halk oyunları sergilendi.

YILIN AHİSİ MURAT GÜMÜŞTEKİN
1997'den beri kasaplık yapan, birçok eleman yetiştiren ve müşteri memnuniyetine önem veren Murat Gümüştekin, 'Yılın Ahisi' seçildi. Mesleki eğitimde başarılı bulunan Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Selahattin Kaan Çimen ve Mesleki Eğitim Müdürlüğü öğrencisi Mehmet Yabaş da ödüllerini aldı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Ahiliğin temel ilkelerini hatırlatarak, ataların bıraktığı mirası yaşatmanın önemini vurguladı. Deprem sonrası konteyner çarşılarda hizmet vermeye devam eden esnafın dayanışması da takdir edildi.

ESNAF KONTEYNER ÇARŞILARDA HİZMETE DEVAM EDİYOR
Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalçın, depremden etkilenen esnafın konteyner çarşılarda hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.
- 14:47Bandırma'da tüfek patladı, genç adam ölümle burun buruna geldi!
- 14:37Afyonkarahisar'da kurtarma ekibinin akreditasyon süreci hız kesmeden devam ediyor
- 14:25Kış lastiği zorunluluğu sona erdi, sürücüler dikkat!
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!




