GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Aralık 2025 19:14

Osmaneli'ye Avrupa Birliği'nden 13,7 milyon TL'lik dev hibe: Gençlere ve kadınlara yeni kapılar açılacak

Osmaneli'ye Avrupa Birliği'nden 13,7 milyon TL'lik dev hibe: Gençlere ve kadınlara yeni kapılar açılacak
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde kurulan Yerel Eylem Grubu Derneği, Avrupa Birliği'nden 13,7 milyon TL hibe kazandı. Bu destekle önümüzdeki 6 yıl boyunca kırsal kalkınma projeleri hayata geçirilecek.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde kurulan Yerel Eylem Grubu Derneği, Avrupa Birliği'nden 13 milyon 740 bin TL hibe desteği almayı başardı. Bu destek, ilçenin kırsal kalkınması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

teknik yapı

DERNEK KURULUŞU VE HİBE BAŞVURUSU

Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Kaymakamlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçedeki sivil toplum kuruluşları, 25 yaş altı gençler ve kadınların katılımıyla Osmaneli Yerel Eylem Grubu Derneği geçtiğimiz günlerde kurulmuştu. Dernek tarafından hazırlanan 'Osmaneli Yerel Kalkınma Stratejisi', IPARD LEADER Programı kapsamında Avrupa Birliği'nden 13,7 milyon TL'lik hibe kazanarak onay aldı.

PROJE KAPSAMI VE HEDEFLER

Bu stratejiyle birlikte önümüzdeki 6 yıl boyunca her yıl desteklenecek projeler hayata geçirilecek. Proje kapsamında, kırsalda ekonomik çeşitliliği artıracak çalışmalar, sivil toplum kuruluşlarına makine ve ekipman destekleri, köy yerleşim alanları için küçük ölçekli projeler, çeşitli atölye çalışmaları, etkinlikler ve geziler düzenlenecek.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Avrupa Birliği'nden sağlanan 13 milyon 740 bin TL hibe desteği, ilçemizin ekonomik çeşitliliğini artıracak, gençlerimize ve kadınlarımıza yeni kapılar açacak ve köylerimizin yaşam standardını yükseltecektir. Bu önemli adımın Osmaneli'mize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.