Ordu'da 2 bin 317 sosyal medya hesabı incelendi

Ordu Valisi Muammer Erol, 2025 yılının ilk 8 ayında sosyal medyada asayiş ve güvenliği tehdit eden paylaşımlar yapan 2 bin 317 hesap hakkında işlem yapıldığını açıkladı.
Ordu Valisi Muammer Erol, ocak-ağustos ayları arasında sosyal medya üzerinde yapılan incelemeler sonucu 2 bin 317 hesaba işlem yapıldığını duyurdu. Bu hesaplar, asayiş, terör, narkotik, kaçakçılık ve genel güvenliği tehdit eden paylaşımlar nedeniyle incelendi.
SİBER SUÇLARLA MÜCADELE
Vali Erol, 2025 yılının ilk sekiz ayına ait verileri paylaşarak, asayiş alanında 2 bin 159, terörle bağlantılı 57, güvenlik alanında 33, siber suçlarda 30, narkotik suçlarda 9, kaçakçılık suçlarında 6 ve diğer konularda 23 olmak üzere toplam 2 bin 317 şahıs/hesap hakkında işlem başlatıldığını belirtti. Açıklamada, siber suçlar kapsamında terörle bağlantılı 50 şahsın tespit edildiği de vurgulandı.
OPERASYONLAR VE TUTUKLAMALAR
Vali, ödeme, yasadışı bahis ve bilişim suçlarıyla ilgili 8 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 4 şahsın tutuklandığını açıkladı. Ayrıca, çevrimiçi çocuk istismarı kapsamında 15 operasyon yapıldığını ve 3 şahsın tutuklandığını ifade etti.
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur
- 07:48Çin'de lüks otomobil, gelenek gereği toprağa gömüldü
- 07:38Fransa'da şok karar: Binalarda kombi dönemi bitiyor, doğalgaz tamamen yasaklanıyor!
- 07:28Bafra'da motosiklet kazası: 1 kişi hastaneye kaldırıldı




