ASAYİŞ
Yayınlanma : 21 Şubat 2026 00:51

Okulda akran zorbalığı: 15 yaşındaki öğrencinin çenesi kırıldı

Okulda akran zorbalığı: 15 yaşındaki öğrencinin çenesi kırıldı
Antalya'da bir meslek lisesinde yaşanan akran zorbalığı sonucu 15 yaşındaki öğrencinin çenesi kırıldı. Olayın ardından adli süreç başlatıldı.

Antalya'da bir meslek lisesinde meydana gelen bir olayda, 9. sınıf öğrencisi Muhammed Yasin Ç. (15), teneffüs sırasında yaşanan kargaşa sonucu çene kırığı ile hastaneye kaldırıldı.

teknik yapı

Olayın gelişimi

11 Şubat Çarşamba günü Muratpaşa Borsa Ticaret Meslek Lisesi'nde yaşanan olayda, iddiaya göre Muhammed Yasin Ç., başka bir sınıftan gelen ve sıraya oturan bir öğrenciyi 'kalkar mısın' diyerek uyardı. Uyarının ardından, uyarılan öğrenci arkadaşlarıyla birlikte geri döndü. Muhammed Yasin Ç.’nin 'Neden ters baktın?' demesi üzerine bir arbede yaşandı ve diğer öğrenci, Muhammed Yasin Ç.’nin çenesine vurdu. Vurulan öğrenci yere düştü.

Hastaneye kaldırıldı

Okul yönetimi, olayın ardından velisini aradı ve Muhammed Yasin Ç., önce sağlık ocağına ardından hastaneye sevk edildi. Yapılan kontrollerde çenesinde kırık tespit edildi. Veli Ergin Ç., yaşanan süreci anlatarak, çocuğunun iki noktadan kırıldığını ve 16 Şubat'ta 5 saat süren bir operasyon geçirdiğini belirtti. Doktorların, tedavi sürecinin 6 ay ile 1 yıl arasında sürebileceğini söylediğini aktardı.

Adli süreç başlatıldı

Veli Ergin Ç., olayın adli boyutuna dikkat çekerek, okul yönetiminin olayla ilgili gerekli önlemleri almadığını ifade etti. Disiplin kurulunun, olayın ardından verdiği 5 gün geçici uzaklaştırma cezasına itiraz ettiğini belirten Ergin Ç., bu kararın caydırıcı olmadığını düşündüğünü söyledi. Ayrıca, oğlunun sağlık durumu nedeniyle en az bir dönem eğitimden uzak kalacağını da sözlerine ekledi.