Of ilçesi, iki Dünya Kupası başarısında da TFF başkanlarının hemşerisi olmanın gururunu yaşıyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılması, TFF başkanlarının Oflu olmasının da etkisiyle Trabzon'un Of ilçesinde büyük gurur yarattı. Yerel halk, bu başarıyı hemşerilik bağıyla taçlandırarak milli takımdan büyük bekleOf ilçesi, iki Dünya Kupası başarısında da TFF başkanlarının hemşerisi olmanın gururunu yaşıyor
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesi, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Bu tarihi başarıyla birlikte dikkat çeken bir detay, milli takımın 2002 ve 2026 yıllarındaki Dünya Kupası katılımlarında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede büyük bir gurur kaynağı oldu.

Tarihi Tesadüf mü, Tevafuk mu?
2002 yılında Haluk Ulusoy, 2026 yılında ise İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası biletleri, her iki ismin de Of ilçesinden olması sebebiyle bu bölgede ayrı bir anlam taşıyor. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, bu durumun kendileri için büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirterek, "Tesadüf bizim inanışımızda yeri olmayan bir kavram, bizim inanışımızda tevafuk var. Bu başarılarda da Ofluların olmasına da tesadüf demeyelim, tevafuk diyelim. Tabi Oflu olmaları bize ayrı bir gurur da veriyor." ifadelerini kullandı. Sarıalioğlu, 2002'de ev sahibi Güney Kore'yi yenerek üçüncülük elde ettiklerini hatırlattı.

Of Sınırları Aşmış Bir İlçe
Sarıalioğlu, A Milli Takım'a olan inancını dile getirerek, "İbrahim Hacıosmanoğlu başkanımızın da temenni ve dualarına katılıyorum. O bizim kardeşimiz, hemşehrimiz. Buradan kendisine de başarılar diliyorum. Biz de milli takımımız ile beraber orada olup, kupayı hep birlikte alıp, önce Of’a bir selam verip ardından tüm Türkiye ile kucaklaşmak istiyoruz." dedi. Of'un sadece futbolda değil, siyaset, sanat ve hayatın diğer alanlarında da başarılı isimler yetiştirdiğini vurgulayan Sarıalioğlu, "Of zaten sınırları aşmış, ismini dünyaya duyurmuş bir yer ancak bir kez daha dünyaya damgasını vurur diye Allah’a dua ediyorum." şeklinde konuştu. Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu da, "Milli Takım’ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum." diyerek, Of insanının girişimci ve gözü kara yapısının başarıları getirdiğini belirtti.

Dünya Kupası Hedefi ve Karadeniz Ruhu
Ömer Saral, 24 yıl sonra gelen Dünya Kupası katılımının Of için gurur verici olduğunu söyleyerek, "Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici." dedi. Milli takımdan beklentisinin final oynamak olduğunu belirten Saral, "Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı." ifadelerini kullandı. Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur." dedi. Koçbıyıkoğlu, bu takım ve hocayla en az üçüncülük beklediğini sözlerine ekledi. Baki Türkel de, "Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF’nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu’nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of’un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya." diyerek, Oflu olmanın ayrıcalık olduğunu vurguladı. İlçe halkı, Milli Takım'ın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performansı büyük bir heyecanla bekliyor ve bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor.
- 16:13Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen bitti: 39 maçlık hayal kırıklığı
- 16:03Balıkesir'de 256 geçici kesim yeri onaylandı
- 15:53Şok eden saldırı: Rus dronları Çin gemisini vurdu, mürettebat neye uğradığını şaşırdı!
- 15:43Soma'da zeybek festivali coşkusu dorukta
- 15:32Alanya yasta: İş insanı Aydın Çavuşoğlu son nefesini verdi, sevenleri uğurladı




