Nurdağı deprem davasında müteahhit Yunus Kaya'ya 13 yıl 9 ay hapis cezası

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremde yıkılan Yunus Kaya Apartmanı davasında müteahhit Yunus Kaya, bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 67 kişinin hayatını kaybettiği Yunus Kaya Apartmanı'na ilişkin davada müteahhit Yunus Kaya'ya hapis cezası verildi.
KARAR DURUŞMASINDA SON SÖZLER VE HÜKÜM
İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında hayatını kaybedenlerin yakınları, avukatları, tutuksuz ve tutuklu sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada son kez söz hakkı verilen müteahhit Yunus Kaya, "Tahliyemi ve akabinde de beraatımı talep ediyorum" ifadesini kullandı. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Nurdağı Belediye Meclisi eski üyesi ve müteahhit Yunus Kaya'ya, bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 13 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
YUNUS KAYA APARTMANI'NDA YAŞANAN FACİA
6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bulunan Yunus Kaya Apartmanı'nın yıkılması sonucu toplam 67 kişi yaşamını yitirirken, 19 kişi de yaralanmıştı.
- 05:1032 yıl sonra kaybolan kız bulundu: Christina Marie Plante hayatta!
- 05:00Geleceğe Yönelik Radikal Bir Adım: 30-30-30-10 Kuralı Finansal Kale İnşa Ediyor
- 04:51Kayseri'de Kartal Kavşağı Projesi'nde yoğun çalışma dönemi
- 04:41Sokak hayvanlarına karşı merhamet ve sorumluluk: Uzman görüşleri
- 04:31Yeşilyurtspor-Karaköprü Belediye Spor maçının hakemi belirlendi






