Nurabot: Hemşirelere yardımcı olacak robot geliyor

Tayvan merkezli Foxconn, sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltmak için geliştirdiği Nurabot isimli hemşire robotunu 2026'da piyasaya sürecek. Yapay zeka destekli robot, tekrarlayan görevleri üstlenerek hemşirelerin daha kritik işlere odaklanmasını sağlay
YAŞLANAN NÜFUS VE ARTAN İŞ YÜKÜ
CNN'de yer alan habere göre, Tayvan merkezli Foxconn tarafından geliştirilen yapay zeka destekli Nurabot, ilaç dağıtımı, numune taşıma ve hasta refakatçiliği gibi tekrarlayan görevleri üstleniyor. Bu sayede hemşireler, daha kritik görevlere odaklanabiliyor. Şirketin test sonuçlarına göre, Nurabot günlük iş yükünü yüzde 20-30 oranında azaltıyor. Foxconn’un kullanıcı tasarımı direktörü Alice Lin, robotun hemşirelerin yerini değil, işlerini kolaylaştırmak için tasarlandığını belirtti. Robotun 2026 başlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.
TEKNOLOJİ VE İNSAN İŞBİRLİĞİ
Nurabot’un donanımı Japonya’dan Kawasaki Heavy Industries ile ortak geliştirilirken, yapay zeka altyapısı NVIDIA tarafından sağlandı. Robot, sensörler ve kamera sistemleriyle çevresini algılayabiliyor, bağımsız hareket edebiliyor ve komutlara yanıt verebiliyor. Ancak uzmanlar, robotların hastanelerde yaygınlaşmasının bazı zorluklar doğurabileceğini vurguluyor. Hong Kong’daki Tung Wah Koleji’nden Prof. Rick Kwan, dar hastane koridorlarının robotlar için engel oluşturabileceğini ve güvenlik ile etik standartların netleştirilmesi gerektiğini ifade etti.
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı
- 11:11Sahil Güvenlikten tekneye alkol baskını: Belgeler eksik çıktı, içkilere el konuldu






