Nijerya'da, ulusal elektrik şebekesinin yetersiz olduğu bölgelerde güneş enerjisi mini şebekeleri kuruluyor. Bu projeyle, kırsal toplulukların ve küçük işletmelerin elektrik ihtiyacı doğrudan karşılanacak.
DÜNYA BANKASI DESTEKLİ PROJE
Dünya Bankası, Aralık 2023'te 750 milyon dolarlık krediyi onaylayarak, Nijerya'da on yıllardır süren elektrik kesintisi sorununu çözmek amacıyla DARES (Yenilenebilir Enerji Yoluyla Dağıtılmış Erişim Ölçeklendirme) projesini başlattı. Bu projede, özel enerji geliştiricilerine performans bazlı hibeler sağlanarak, elektrik hizmeti sunulacak.
17,5 MİLYON KİŞİ YENİ ELEKTRİĞE KAVUŞACAK
Proje ile toplamda 17,5 milyon kişinin yeni veya iyileştirilmiş elektriğe erişmesi hedefleniyor. Nijerya'da yaklaşık 86 milyon kişi güvenilir elektrikten yoksun ve kesintiler nedeniyle sıkça jeneratör kullanıyor. Kurulacak güneş enerjisi sistemleri, 280 binden fazla jeneratörü devre dışı bırakacak ve böylece yakıt maliyetleri düşecek, hava kirliliği azalacak.








