DÜNYA
Yayınlanma : 21 Ağustos 2025 21:11

Netanyahu: Gazze'de ateşkes için derhal müzakerelere başlanacak

Netanyahu: Gazze'de ateşkes için derhal müzakerelere başlanacak
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki ateşkes için şartların yerine getirilmesi halinde müzakerelere başlanacağını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de ateşkes için şartların yerine getirilmesi durumunda derhal müzakerelere başlanması talimatını verdiğini açıkladı. İsrail, dün akşam 'Gideon'un Savaş Arabaları 2' adlı Gazze işgal planının ilk aşamasını başlattığını ve kentin dış mahallelerinde kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.

teknik yapı

NETANYAHU'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Netanyahu, bugün yaptığı açıklamada, 'Tüm rehinelerimizin serbest bırakılması ve İsrail tarafından kabul edilebilir koşullar altında savaşın sona erdirilmesi için derhal müzakerelere başlanması talimatını verdim' dedi. Sky News Australia'ya verdiği röportajda ise, Hamas'ın bir anlaşmayı kabul etmesi durumunda İsrail'in Gazze işgal planından vazgeçip vazgeçmeyeceği sorusuna, 'Bunu her halükarda yapacağız. Hamas'ı orada bırakmayacağımız konusunda hiçbir zaman soru işareti olmadı' yanıtını verdi.

10 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILDI

Aynı zamanda, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden alıkoyduğu 10 Filistinliyi serbest bıraktı. Aksa Şehitleri Hastanesi kaynaklarına göre, serbest bırakılan Filistinliler, Han Yunus'un doğusundaki 'Kisufim' geçidinden Gazze'ye giriş yaptı. Filistinlilerin bitkin olduğu ve bazılarının vücudunda işkence izleri görüldüğü belirtildi. Serbest bırakılanlar, ağır insanlık dışı şartlarda tutulduklarını ve işkence gördüklerini ifade etti. Öte yandan, İsrail'in 17 Mayıs'tan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 9097 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 36 bin 900 kişinin yaralandığı bildirildi.

GIDEON'UN SAVAŞ ARABALARI PLANININ DEVAMI

İsrail ordusu, 17 Mayıs'tan beri 'Gideon'un Savaş Arabaları' planı kapsamında Gazze'ye yoğun hava saldırıları düzenliyor. Plan, kuzeydeki Filistinlileri Gazze'nin güneyine sürmeyi ve ordunun işgal ettiği yerlerde kalmaya devam etmesini öngörüyor. İsrail, geçen haftalarda Gazze'nin kuzeyinin işgaline yönelik yeni bir planı daha onayladı. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin 8 Ağustos'ta, Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın da 20 Ağustos'ta onayladığı plana 'Gideon'un Savaş Arabaları 2' adı verildi.