Nestle CEO'su Laurent Freixe görevden alındı

Nestle CEO'su Laurent Freixe, bir astıyla gizli romantik ilişkisi nedeniyle görevden alındı. Yerine Nespresso yöneticisi Philipp Navratil atandı.
Nestle'nin CEO'su Laurent Freixe, bir astıyla yaşadığı gizli romantik ilişki nedeniyle görevden alındı. Şirket, Freixe'nin iş ahlakı kurallarını ihlal ettiğini açıkladı. Freixe, göreve geldikten sadece bir yıl sonra bu kararla karşılaştı.
İŞ AHLAK KURALLARI İHLALİ
Nestle, Yönetim Kurulu Başkanı Paul Bulcke ve Bağımsız Direktör Pablo Isla'nın yönettiği bir soruşturmanın ardından bu kararı aldığını duyurdu. Bulcke, gerekli bir karar olduğunu belirterek, Nestle'nin değerlerini ve yönetimini vurguladı. Yeni CEO olarak ise Nespresso kahve biriminin başındaki Philipp Navratil atandı.
YENİ CEO ATAMASI
Navratil, 2001 yılında Nestle'de iç denetçi olarak kariyerine başladı ve çeşitli görevlerde bulundu. 2020 yılında Nestle'nin Kahve stratejik iş birimine geçti ve Temmuz 2024'te Nespresso'ya geçti. Bu ani değişiklik, zorlu tüketici ortamı ve küresel ticaret tarifeleri tehdidi altında şirket için dalgalanma riski oluşturuyor. Bulcke, stratejide değişiklik yapılmayacağını ve performansta hız kaybı yaşanmayacağını da sözlerine ekledi.
- 02:51Mısır'da keşfedilen fosil, primat evrimini yeniden tanımlıyor
- 02:41Hayalet köyde yaşam: Ölenler için değil, kalanlar için bebekler dikiliyor
- 02:31Kocaeli'de doğal gaz kokusu paniği: Yangın ve gaz kaçağı peş peşe geldi
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi




