Pokemon koleksiyon dünyası, dikkat çekici bir satışa sahne oldu. Fanatics Collect platformunda gerçekleştirilen açık artırmada, 2015 yılına ait “Raincoat Pikachu” isimli nadir kart, 8,4 milyon dolara (yaklaşık 411 milyon TL) alıcı buldu.
Tarihin en pahalı ikinci Pokemon kartı
Bu küçük kağıt parçası, Türkiye'de bir apartman fiyatına satılarak tarihin en pahalı ikinci Pokemon kartı unvanını kazandı. Koleksiyon tutkunları, bu astronomik rakam karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı.
Nadirlik ve fiyat artışı
Kart, 2015 yılında Nintendo 3DS oyunu Pokémon Art Academy için düzenlenen yarışmanın ödülü olarak tasarlanmıştı. Y. Fujishima’nın çizimiyle hazırlanan kartta, dikkat çeken Pikachu figürü yer alıyor. Dünya genelinde en yüksek kalitede (PSA 10) 57 örneği bulunan bu kartın rekor fiyatı, satışın ardındaki soru işaretlerini de gündeme getirdi.








