Müşteriyi 40 bin TL'den kurtaran tamirci: 'Arızayı bulmak için motorda gittik

Bursa'da bir kamyonetin motor kısmında seyir halinde ilerleyen tamirci, müşterisini 40 bin TL'lik masraftan kurtardığını söyledi. Arızanın ancak hareket halindeyken anlaşılabildiğini belirtti.Müşteriyi 40 bin TL'den kurtaran tamirci: 'Arızayı bulmak için motorda gittik
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir kamyonetin motor kısmına çıkarak arızayı tespit etmeye çalışan oto tamircisi, tehlikeli yolculuğuyla dikkat çekti. Olay, Mahmudiye Mahallesi Tabakhane Caddesi'nde dün yaşandı. Arızalanan kamyoneti kontrol eden Mesut Torun (40), sorunun kaynağını bulabilmek için aracın ön kısmına oturdu. Seyir halindeki kamyonetin motor bölümünde ilerleyen Torun'un bu anları, çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülendi ve kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu.

Müşteriyi Büyük Masraftan Kurtardı
Olayın ardından konuşan oto tamircisi Mesut Torun, müşterisini ciddi bir masraftan kurtardığını belirtti. Torun, "Arabada bir mazot kaçağı vardı. Durduğu yerde değil, yüke bindiği zaman kaçırıyordu. Bunu test etmek için haliyle arabayı çalışır vaziyette denememiz lazımdı. O yüzden böyle bir işe kalkıştık. Fazla gezmedik, yaklaşık 300-350 metre civarında ilerledik. Sonuçta arızayı bulduk, müşteriyi de 40 bin liradan kurtardık, yarı fiyatına maliyet ettik diyebilirim. Nokta atışı yapmak için bu hareketi yapmamız gerekiyordu," dedi.

Tehlikeli Deneyimin Detayları
Torun, bu tür bir yönteme başvurmasının sebebini, arızanın ancak hareket halindeyken, özellikle yüke bindiğinde ortaya çıkmasıyla açıkladı. "Başka türlü olmuyordu çünkü hareket halinde denememiz lazımdı arabayı, yüke bindiği zaman yapıyordu bu. Denedik, gördük arızayı," diyen Torun, bu yöntemi nadiren, bulması zor arızalar için uyguladığını ekledi. Elinin motor kısmına bağlı olduğunu ve fazla hız yapmadıklarını, en fazla 20-25 kilometre hızla ilerlediklerini de sözlerine ekledi. Torun, "Akşamüstü gördüm. Şaşırdım ama bir yandan da iyi oldu. Güzel yorumlar vardı, bizim maksadımız işimizi iyi yapalım, onun için yaptık yani bu işi de," diyerek sözlerini tamamladı.
- 19:42GAHİB Başkanı Kaplan'dan anlamlı 19 Mayıs mesajı
- 19:3310 yıllık dehşet sona erdi: JASAT dedektifleri çifte cinayeti aydınlattı
- 19:23Bayburt’ta 'Değerleriyle Güçlü Ailem' programları aile bağlarını güçlendiriyor
- 19:13Menteşe Belediye Başkanı'ndan 19 Mayıs mesajı: 'Gençlik, bağımsızlık meşalesini geleceğe taşıyor
- 19:03Afyonkarahisar'da kiraz rekoltesi için sıkı kontroller devam ediyor




