KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 21 Haziran 2026 03:51

Mustafa Kaya, Muş'ta 'Babamın damadı' filmi için at eğitimi yaptı

Mustafa Kaya, Muş'ta 'Babamın damadı' filmi için at eğitimi yaptı
Mustafa Kaya, Muş'ta 'Babamın Damadı' filmi için atlara eğitim vererek, gençlerle binicilik dersleri de gerçekleştirdi. Film çekimleri için hazırlıklar sürüyor.
Mustafa Kaya, Muş'ta 'Babamın damadı' filmi için at eğitimi yaptı

‘Mehmet: Fetihler Sultanı’ dizisinde rol alan Mustafa Kaya, Muş’ta çekimleri gerçekleştirilecek olan ‘Babamın Damadı’ filmi için atlara eğitim verdi.

sempati mobilya

Mustafa Kaya, Muş\

ATLARIN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Film çekimlerinden önce hazırlık sürecinde yer alan Kaya, sahnelerde kullanılacak atların filme uyum sağlaması ve çekim sırasında kontrollü hareket edebilmesi için çeşitli eğitimler düzenledi. 1071 Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleştirdiği çalışmalarda atlarla birebir ilgilenen Kaya, binicilik alanındaki tecrübesiyle hayvanların kamera ortamına hazırlanmasına katkıda bulundu.

Mustafa Kaya, Muş\

GENÇLERE BİNİCİLİK DERSİ

Kaya, çalışmaları sırasında çevredeki vatandaşların ilgisiyle karşılaşırken, at binmek isteyen çocuk ve gençleri de geri çevirmedi. Temel binicilik kurallarını öğretmek amacıyla uygulamalı eğitimler gerçekleştiren Kaya, Muş’a geldiğini ve güzel bir atmosferde olduklarını dile getirerek, “İnşallah burada güzel bir sinema filmi çekilecek; Babamın Damadı” dedi.