MUSKİ, Fethiye'de 71,5 kilometrelik dere temizliğiyle doğayı korudu

MUSKİ ekipleri, Fethiye'de 2025 yılında 71,5 kilometrelik dere temizliği yaparak çevre kirliliğini önledi ve taşkın risklerine karşı önlem aldı.MUSKİ, Fethiye'de 71,5 kilometrelik dere temizliğiyle doğayı korudu
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, çevre kirliliği ve taşkın riski taşıyan derelerde temizlik çalışmalarını yaz-kış ara vermeden sürdürüyor. MUSKİ ekipleri tarafından Fethiye ilçesinde 2025 yılı içinde 71 bin 500 metre dere temizliği gerçekleştirildi. Bu kapsamlı çalışma, ilçenin çeşitli mahallelerindeki derelerde biriken atıkların titizlikle temizlenmesini içeriyor.

MAHALLE MAHALLE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI
Fethiye'de Foça mahallesinde 6 bin 500 metre, Karagedik Mahallesi'nde 10 bin 250 metre, Ölüdeniz'de 13 bin 750 metre, Çiftlik'te 15 bin metre, Akarca'da 3 bin 500 metre, Yanıklar'da 4 bin 700 metre, Babataşı'nda 7 bin metre, Tuzla'da bin 500 metre, Menteşoğlu'nda bin metre, Karaçulha'da 5 bin 800 metre, Patlangıç'ta bin metre ve Pazaryeri'nde bin 500 metre dere temizliği yapıldı. Her bir mahallede yapılan bu detaylı temizlikler, bölgenin doğal su akışının sağlıklı hale getirilmesine katkı sağlıyor.

VİZYON VE HEDEFLER
MUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın 'Temiz bir Muğla' vizyonu doğrultusunda hareket ettikleri belirtildi. Açıklamada, 'Şehrimizin doğasını korumak ve su akışını sağlıklı hale getirmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında; Ölüdeniz'den Çiftlik'e, Foça'dan Karagedik'e Fethiye İlçemizin çeşitli mahallelerindeki derelerde biriken rüsubat ve atıkları titizlikle temizledik. İlçe genelinde yürüttüğümüz bu yoğun çalışma sonunda tam 71 bin 500 metrelik dere hattını temizleyerek hem çevre kirliliğinin önüne geçtik hem de muhtemel taşkın risklerine karşı önlemimizi aldık. Modern bir altyapı ve sağlıklı bir çevre hedefiyle, Muğla'mızın her köşesine hizmet götürmeye yeni yılda da tüm gücümüzle ve hız kesmeden devam ediyoruz' ifadelerine yer verildi.
- 13:17İstanbul'da kargo dolandırıcılığına büyük baskın: 10 şüpheli adliyeye sevk edildi
- 13:08Nisan yağmurları Balıkesir'de zeytincilere umut oldu
- 12:58Tüpraş, 100 bin fidanla ağaçlandırma çalışmalarına destek veriyor
- 12:48Aydın ormanları çam kese böceğine karşı alarmda: Kapsamlı mücadele sürüyor
- 12:38Rize'de vahşi çöp depolama sahası, mahalle sakinlerini bezdirdi





