ASAYİŞ
Yayınlanma : 10 Eylül 2025 13:44

Muş'ta silahlı kavga: Ölü sayısı 3'e yükseldi

Muş'ta silahlı kavga: Ölü sayısı 3'e yükseldi
Muş'un Bulanık ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada ölü sayısı 3'e yükseldi. 7 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Muş'un Bulanık ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Olayda 7 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, kavgaya karışan aileler arasında uzun yıllardır süregelen husumetin olayların tetikleyicisi olduğunu açıkladı.

teknik yapı

HUSUMETİN KÖKENİ

Bulanık ilçesine bağlı Abdalbeyazıt köyünde yaşayan K. ve A. aileleri arasındaki husumetin, Muğla'nın Bodrum ilçesinde işletilen bir kum ocağının devriyle ilgili olduğu belirtiliyor. K. ailesine ait olan kum ocağı, A. ailesine devredilmiş ancak daha sonra ruhsatı iptal edilmiş. Bu durum, iki aile arasında 'Sıkıntılı yeri bize devrettiniz' tartışmasına yol açmış ve yaklaşık üç yıldır süren tehdit ve kavgalarla sonuçlanmış. Dün yaşanan olayda ise bu husumet silahlı bir kavgaya dönüşmüş.

KAVGA SONUCU ÖLÜ VE YARALILAR

Silahlı kavgada 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 3 kişi ise yaralanmıştı. Ağır yaralanan Burhan K. ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak ölü sayısını 3'e çıkardı. Güvenlik güçlerinin operasyonuyla kavgaya karışan 7 kişi gözaltına alındı ve hayatını kaybedenlerin cenazeleri sabaha karşı toprağa verildi. İlçede güvenlik önlemleri ise üst düzeye çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.