ÇEVRE
Yayınlanma : 12 Haziran 2026 13:20

Muhtarlar, karayollarına refüj kapatmasına tepki gösterdi

Muhtarlar, karayollarına refüj kapatmasına tepki gösterdi
Aydın-İzmir karayolundaki refüj bariyerlerinin kapatılması, 7 mahalledeki muhtarları harekete geçirdi. Muhtarlar, karayollarına tepki göstererek çözüm talep etti.
Muhtarlar, karayollarına refüj kapatmasına tepki gösterdi

Aydın-İzmir karayolunun İncirliova ilçesi Erbeyli çıkışındaki yolun ortasında refüj bariyerinin kapatılması, 7 mahalleden İncirliova’ya ulaşımı 1 kilometre uzattı.

sempati mobilya

Muhtarlar, karayollarına refüj kapatmasına tepki gösterdi 1

MAHALLE MUHTARLARINDAN AÇIKLAMA

Muhtarlar, karayollarına yaptıkları yazılı başvuruların dikkate alınmamasından dolayı bir basın açıklaması düzenledi. Aydın-İzmir karayolunun yapım çalışmaları sürerken, Erbeyli-Kardeşköy yolu projesi kapsamında Erbeyli Mahallesi çıkışında refüj bariyer ile kapatıldı. Bu durum, 7 mahalleden gelen araçların 1 kilometre ileride U dönüşü yapmak zorunda kalmasına neden oldu. Karayolları, muhtarların dilekçesini red ederek, bunun gerekçesini kavşak metrajının tutmaması olarak açıkladı.

Muhtarlar, karayollarına refüj kapatmasına tepki gösterdi 2

MUHTARLARIN İDDİALARI

Ancak muhtarlar, İncirliova merkezinden Erbeyli çıkışına kadar olan tüm kavşakların ölçümünü yaptıklarında, karayollarının red gerekçesinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Erbeyli Mahalle Muhtarı Tunç Aydın, “Erbeyli merkezi bir köydür. Bu yol Aydın’a bağlı 7 mahalleye hizmet etmektedir” diyerek, karayollarının çözüm odaklı yaklaşmadığını vurguladı. Muhtarlar, bariyerin kaldırılarak buraya bir ışıklandırma yapılmasını ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini talep etti. Yaya geçidinin de bulunmadığı kavşakta, yayaların bariyerleri aşmak zorunda kaldığına dikkat çekildi. Aydın, “Bu yol kapandığından dolayı 1 km ilerde U dönüşü yapmak zorunda kalıyoruz. İnsanların buradan İncirliova ve Aydın’a gitmesi durumunda bariyerlerin üzerinden atlaması mümkün değil” dedi.