Muğla'nın gençleri yerel yönetimde söz sahibi oluyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yerel yönetimde söz sahibi olmalarını sağlamak için Gençlik Meclisi'ni kurdu ve tanışma etkinliği düzenledi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yerel yönetimde söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Gençlik Meclisi tanışma etkinliğini Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdi.

DENeyim PAYLAŞIMI
Etkinlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mine Nur Demirkan da yer alarak deneyimlerini paylaştı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 12 Haziran 2025 tarihi itibarıyla meclis kararı ile kurulan Gençlik Meclisi’nin başkanlığına, 31 Ekim 2025’te düzenlenen genel kurulda Muzaffer Cantekin’in seçildiğini duyurdu. Bu meclis, gençlerin yerel yönetime katılımını artırmayı ve demokratik süreçlerde deneyim kazanmalarını amaçlıyor.

GENÇLERİN SESİ OLACAK
Gençlik Meclisi Üyelerinden Azra Hilal Coşkun, gençlerin sesini duyurmak amacıyla meclise katıldığını belirtti. Diğer bir üye Av. Mehmet Aslan ise, gençlerin bu mecliste kendilerinin sesi olmalarını beklediğini ifade etti. Yüksek Lisans Öğrencisi Emre Vural, Gençlik Meclisi’nin gençlerin fikrinin aktarılması ve önemsenmesi açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı. Yusuf Doğan Eren ise, Muğla'nın gençlerinin idealist ve enerjik olduğunu belirterek, bu meclisin seslerini daha iyi duyurmalarına yardımcı olacağını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mine Nur Demirkıran, Muğla Gençlik Meclisi'nin kurulma aşamasında destek olduklarını ve yerel yönetimlerde gençlerin sesinin yükselmesinin toplum açısından büyük bir değer taşıdığını ifade etti.
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur
- 07:48Çin'de lüks otomobil, gelenek gereği toprağa gömüldü
- 07:38Fransa'da şok karar: Binalarda kombi dönemi bitiyor, doğalgaz tamamen yasaklanıyor!
- 07:28Bafra'da motosiklet kazası: 1 kişi hastaneye kaldırıldı
- 07:18Suudi Arabistan'da şaşırtan manzara: Çöl beyaza büründü!




