Muğla’nın içme suyu altyapısının geliştirilmesi amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 62,9 milyon avroluk bir finansman anlaşması imzalandı.

Proje detayları açıklandı
Bu anlaşma ile birlikte, su kayıplarını azaltmak ve su kaynaklarını daha etkin bir biçimde kullanmak hedefleniyor. Projenin kapsadığı bölgeler arasında Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçeleri yer alıyor. İçme suyu şebekesinin kritik bölümleri yenilenecek ve modern izleme sistemleri devreye alınacak. Ayrıca, Muğla’nın iklim değişikliğine adaptasyon kapasitesi artırılarak, iklim kaynaklı risklere karşı daha dayanıklı bir altyapı oluşturulması bekleniyor.

Projenin önemi vurgulandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Yılmaz Şengül, “Suyun bir damlasının dahi heba edilmesini istemiyoruz” diyerek projenin önemini vurguladı. Şengül, mevcut içme suyu şebekelerinin yenilenmesi ve yeni hatların inşası sayesinde su kaybını en aza indirmeyi planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Topgözü Su Kaynağı’ndan inşa edilecek yeni iletim hattıyla suyun daha verimli bir şekilde iletileceğini belirtti.
Muğla’nın su güvenliği için kritik adım
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, bu finansman anlaşmasının Muğla’nın iklim değişikliğine uyum kapasitesini artıracağını belirtti. Aras, anlaşmanın Akdeniz İklim Zirvesi sırasında imzalanmasının da önemli bir anlam taşıdığını vurguladı. Muğla’nın su güvenliği için bu projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Aras, “Muğla için iklim değişikliğine uyum suyla başlıyor” dedi.








