Muğla Valiliği, yaklaşan tehlikeye karşı dikkatleri orman yangınlarına çekti. Meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklıklarının yükseleceği ve havanın kuruyacağı bu günlerde, en ufak bir dikkatsizliğin felakete yol açabileceği uyarısı yapıldı.
ALEV ALACAK BİR ÜLKE UYARISI
Valilikten yapılan açıklamada, ormanlık alanlara girmenin yasak olduğu, yol kenarlarına atılan cam şişe, sigara izmariti gibi yanıcı maddelerin yangın riskini katladığı vurgulandı. Ayrıca, anız yakma, bahçe temizliği gibi ateşli işlemlerin kesinlikle yasak olduğu ve bu konularda azami derecede hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtildi.
BİR HAFTA BOYUNCA TAM DİKKAT
Özellikle önümüzdeki bir hafta boyunca ormanlık alanların yakınlarında yangın riskini artıracak her türlü davranıştan kaçınılması gerektiği ifade edildi. Muğla Valiliği, herhangi bir olumsuzluk görüldüğünde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması çağrısında bulundu. Bu hayati uyarılar, binlerce yıllık ormanlarımızı ve can dostlarımızı korumak adına büyük önem taşıyor.








