Muğla'da vektörlerle mücadele: Vatandaşlara önemli uyarılar

Muğla Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla 13 ilçede vektörlerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Yatağan’da düzenlenen toplantıda, vektörlerin üreme alanları ve vatandaşların alabileceği önlemler ele alındı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve yaşam kalitesini artırmak için vektörlerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Yatağan’da düzenlenen bir bilgilendirme toplantısıyla, muhtarlar ve Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’ın da katılımıyla sivrisinek, karasinek, bit, pire ve kene gibi vektörlerin üreme alanları ve mücadele yöntemleri ele alındı.

VECTÖRLERİN ÜREME ALANLARI VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Toplantıda, sivrisineklerin durgun sularda ürediği ve tek seferde 150-200 yumurta bırakabildiği, karasineklerin ise hayvan gübresi, ağzı açık çöpler ve ağaçlardan dökülen meyveler gibi organik atıklarda ürediği bilgisi paylaşıldı. Bit, pire ve kene gibi vektörlerin ise dış parazit uygulaması yapılmayan hayvanlardan kaynaklandığı vurgulandı. Vatandaşların alabileceği önlemler arasında bahçelerdeki kap-kacak ve kovalarda su biriktirilmemesi, foseptiklerin sivrisinek giriş-çıkışına engel olacak şekilde düzenlenmesi, hayvanlara verilen suların haftada en az 2 kez tamamen dökülerek yenilenmesi ve mezarlıklarda ağzı açık testi ve kovalarda su bırakılmaması yer aldı.
MÜCADELE ÇALIŞMALARININ KAPSAMI
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede yıl boyunca vektörlerle mücadele çalışmalarını planlı ve bilimsel yöntemlerle yürütüyor. Ekipler, düzenli saha kontrolleri ile üreme noktalarını tespit ediyor ve çevre sağlığını korumaya yönelik ilaçlama ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, vatandaşların sağlığı ve yaşam kalitesini korumak için bu çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini, vektörlerin sadece rahatsızlık vermekle kalmayıp hastalık taşıma riski de barındırdığını belirtti. Başkan Aras, Muğla’nın her köşesinde sağlıklı, temiz ve huzurlu bir yaşam için çalışmaya devam edeceklerini ve vektörlerle mücadeleyi hepimizin ortak sorumluluğu olarak vurguladı.
- 07:08Hakkari-Van yolunda heyelan: 200 metre uzunluğundaki alan etkilendi
- 06:59Dalgınlık 5 Bin Lira'ya Mal Oldu: Döviz Bürosu Çalışanı Yardım İstiyor
- 06:48Bayburt'ta hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!
- 06:29Çin'in en dar şehri Yanjin, mimarisiyle dikkat çekiyor



