Muğla'da vektörle mücadele çalışmaları sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarındaki vektör kaynaklı hastalıkların önlenmesi için 13 ilçe ve 574 mahallede ilaçlama ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan vektör kaynaklı hastalıkların önüne geçmek için 13 ilçe ve 574 mahallede mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Sivrisinek, karasinek, bit, pire ve kene gibi hastalık taşıyıcılarına karşı titizlikle yürütülen çalışmalar, kent genelini kapsıyor.

SIVRİSINEK ÜREME ALANLARI VE VATANDAŞ BİLGİLENDİRMESİ
Sıcaklıkların artmasıyla sivrisinek popülasyonunda artış yaşanıyor. Durgun sularda hızla üreyen sivrisineklerle mücadele için belediye ekipleri rutin ilaçlama yapıyor. Ayrıca, muhtarlar ve vatandaşlar, saksı altlıkları, su dolu kovalar ve lastikler gibi üreme alanları hakkında bilgilendiriliyor.
GEÇE GÜNDÜZ DEVAM EDEN MÜCADELE VE MODERN TEKNOLOJİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, gece ve gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Sabah larva mücadelesi, akşam ise uçkun mücadelesi gerçekleştiriliyor. Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılıyor ve çevreye zarar verilmemesine özen gösteriliyor. Entegre takip sistemleri sayesinde ilaçlama çalışmaları dijital ortamda kayıt altına alınıyor ve verimlilik analizi yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir şehir olduğunu ve vatandaşların sağlığı için 7/24 çalıştıklarını belirtti. 61 yeni araç da vektörle mücadele çalışmalarına destek sağlıyor.
BAŞKAN ARAS'TAN AÇIKLAMA
Başkan Aras, 'Doğası, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle yaz aylarında çekim merkezi olan şehrimizde vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu, sağlığı için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Halkımızın sağlığı için çok önemli bir konu olan vektörle mücadelede de bu hizmetlerimizden birisi. Sahada yapılan çalışmalar sonucu Muğla’ya özgü türlere karşı doğaya zarar vermeyen yöntemlerle ilaçlamalarımızı yapıyor, hem doğal dengeyi hem de vatandaşlarımızın sağlığını koruyoruz. Vektörle mücadele için 61 yeni aracı da Büyükşehir Belediye’mize kazandırdık. Muğla’mız ve hemşehrilerimize hizmet için yatırımlarımız devam edecek' dedi.
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da
- 12:08Çin'in maden iştahı kabardı: Türkiye'nin maden ihracatında rekor artış!
- 11:48Karşıyaka fırtınası esiyor: 4 maçta 3 kez rakip fileler 5 kez havalandı!
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi



