Düzenleme : 10 Ekim 2025 15:15
Muğla'da sulama deposu çalışmalarında tarihi mezarlar bulundu: Vali Akbıyık 'Muğla'nın altı da üstü kadar zengin'

Muğla'nın Menteşe ilçesinde sulama deposu inşaatı sırasında M.Ö. 3. veya 4. yüzyıla ait olduğu düşünülen tarihi mezarlar bulundu. Kazı çalışmaları başlatılırken, Vali Akbıyık bölgenin zengin tarihine vurgu yaptı.
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yürütülen sulama deposu çalışmaları esnasında ortaya çıkan tarihi mezarlarda kazı ve inceleme süreçleri başlatıldı. Sulama deposu yapım çalışmaları sırasında fark edilen mezarların ardından ilgili alan güvenlik şeridiyle çevrilerek koruma altına alındı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, uzman arkeologların nezaretinde kazı faaliyetleri resmen başladı. Bu çalışmaların, Menteşe'nin köklü arkeolojik geçmişine ışık tutması bekleniyor.

TARİHİ ZENGİNLİKLER ORTAYA ÇIKTI
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, daha önce yaptığı bir açıklamada, keşfedilen mezarların M.Ö. 3. veya 4. yüzyıla tarihlendirilebileceğini dile getirmişti. Vali Akbıyık, bu alanın Muğla'nın tarihine değerli katkılar sunacağına dikkat çekti. Vali Akbıyık, "Menteşe bölgesinde ilk kez bu denli kapsamlı bir arkeolojik çalışma gerçekleştiriliyor. Mezarlar içerisinde, döneme ait arkeolojik objeler de tespit edildi. Burası, medeniyetlerin beşiği konumunda; yerin altı da en az yerin üstü kadar zengin bir potansiyele sahip" ifadelerini kullandı.
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da
- 12:08Çin'in maden iştahı kabardı: Türkiye'nin maden ihracatında rekor artış!
- 11:48Karşıyaka fırtınası esiyor: 4 maçta 3 kez rakip fileler 5 kez havalandı!
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!




