Muğla'da Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla hastanede kurulan farkındalık standında çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çocuklar için renkli aktiviteler
Hastanenin poliklinik girişinde kurulan stant, lösemili çocuklar ve ailelerinden ilgi gördü. "1 Çocuk 1 Dilek Muğla" gönüllüleri ve Muğla Tıp Fakültesi öğrencilerinin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar oyun hamuru, maske tasarımı, resim ve yüz boyama gibi aktivitelerle eğlendi. Ailelere ise lösemi ve erken tanının önemi hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Erken tanı ve moral desteği vurgusu
Farkındalık standını ziyaret eden Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ercan Saruhan, çocuklarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliklerle çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekilmesi, erken tanı ve doğru tedavinin yanı sıra çocukların moral ve motivasyonlarının yüksek tutulmasının önemine vurgu yapıldı. Hastane yönetimi, etkinliğe katkı sağlayan tüm gönüllülere ve öğrencilere teşekkür etti.








