GÜNDEM
Yayınlanma : 05 Ocak 2026 10:51
Düzenleme : 05 Ocak 2026 10:52

Muğla'da kuvvetli rüzgar tekneyi batırdı

Muğla'da kuvvetli rüzgar tekneyi batırdı
Muğla'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve dalgalar, Gümbet Koyu'nda bağlı bir yelkenli tekneyi yarı batırdı. Tekne ağır hasar alırken, kurtarma çalışmaları bekleniyor.

Muğla'nın bir ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar, denizdeki yaşama da olumsuz yânsıdı. Gümbet Koyu'nda bağlı halde bulunan 13 metre uzunluğundaki bir yelkenli tur teknesi, artan dalgalar nedeniyle su almaya başladı.

teknik yapı

Tekne Yem Oldu

Kuvvetli esen rüzgarın etkisiyle suya gömülmeye bağlayan teknenin bir kısmının suya battığı gözlendi. Teknenin yapısal bölümlerinden bazılarının kırılarak denize düğüğü bildirildi. Yıkıntılar arasında bir tüpün de göze çarptığı belirtildi.

Kurtarma Bekleniyor

Ağır hasar alan ve köprüye yakın kısmı yanındaki diğer tekneye yaslanan yelkenlinin, kurtarılma çalışmalarını beklediği öğrenildi. Olayda can kaybı veya yaralı olmaması teselli kaynağı oldu.