Muğla'da İl Müftüsü Değişikliği: Yaşar Çapçı'nın Yerine Rüstem Can Atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can Muğla İl Müftüsü olarak atanırken, Yaşar Çapçı ise Erzurum'a atandı.
30 Temmuz 2025 tarihli ve 32971 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile Muğla İl Müftülüğü'nde bir değişiklik yaşandı. Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can, Muğla'ya atanırken, mevcut İl Müftüsü Yaşar Çapçı ise Erzurum İl Müftülüğü görevine getirildi.
MÜFTÜ YAŞAR ÇAPÇI'NIN ÖZGEÇMİŞİ
Yaşar Çapçı, 1969 yılında Kocaeli İli Gebze İlçesi'nde doğdu. İlkokul eğitimini Gebze'de, Hafızlığını ise İstanbul Bayrampaşa Yeşil Camii Kur'an Kursu'nda tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimini sırasıyla İstanbul Eyüp ve Tekirdağ İmam-Hatip Lisesi'nde tamamlayan Çapçı, 1995 yılında Ezher Üniversitesi Din Usulleri Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans tamamlama derslerini başarıyla tamamladı. Meslek hayatına Kocaeli Derince İlçesi'nde İmam-Hatip olarak başladı. Vatani görevini Ankara-Kayaş/Afyonkarahisar-Ataköy'de kısa dönem er olarak yerine getirdi. 2000-2002 yılları arasında İzmit Pertev Paşa (Yeni Cuma) Cami-i'nde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2004 yılında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi 18.Dönem 'Müftülük ve Vaizlik Kursunu' bitirdi. 2004-2009 yılları arasında Muğla Yatağan İlçe Vaizliği, 2009-2012 yılları arasında Bingöl-Adaklı İlçe Müftülüğü ve 2012-2014 yılları arasında Gaziantep İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı olarak atandı. 02.07.2021 tarih ve 2021/290 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla 05.08.2021 tarihinde Muğla İl Müftüsü olarak göreve başlayan Çapçı, evli ve üç çocuk babası olup iyi derecede Arapça bilmektedir.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile birlikte, Muğla'da yeni bir dönem başlıyor.
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da
- 12:08Çin'in maden iştahı kabardı: Türkiye'nin maden ihracatında rekor artış!




