GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Ağustos 2025 12:33

Muğla'da enkaz eğitim merkezi kuruluyor

Muğla'da enkaz eğitim merkezi kuruluyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi, deprem riskine karşı hazırlık amacıyla ‘Enkaz Eğitim Alanı ve Köpek Eğitim Merkezi’ kurmayı planlıyor. Muğla'da düzenlenen toplantıda, proje hakkında bilgi verildi ve ilgili paydaşlardan görüşler alındı.
Muğla'da enkaz eğitim merkezi kuruluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nda, ‘Enkaz Eğitim Alanı ve Köpek Eğitim Merkezi’ konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından planlanan merkezin, deprem riski taşıyan bölgelerde afetlere karşı hazırlık kapasitesini artırması hedeflendiği belirtildi.

teknik yapı

AFET HAZIRLIK KAPASİTESİNİ ARTIRMA AMACI

Proje kapsamında, hem yerel hem de il dışından gelen arama kurtarma ekiplerinin enkazda arama ve kurtarma becerilerini geliştirebilecekleri, eğitim ve tatbikat yapabilecekleri, ayrıca arama kurtarma köpeklerinin çalışabileceği modern bir alan oluşturulması planlanıyor. Merkezin afet anında koordinasyon ve birliği güçlendireceği vurgulandı.

KATILIMCILARDAN ÖNERİ VE FİKİRLER

Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gönüllü arama kurtarma ekipleri ve ilgili paydaşlar, fikir ve önerilerini paylaşarak merkezin en verimli şekilde hizmete girmesi için görüş bildirdi. Merkezin, ülke genelindeki afet müdahale kapasitesine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor.