POLİTİKA
Yayınlanma : 13 Ocak 2026 09:22
Düzenleme : 13 Ocak 2026 09:37

Muğla’da Dayanışma Büyüyor: CHP’den Akbelen’e Destek Ziyareti

Muğla’da Dayanışma Büyüyor: CHP’den Akbelen’e Destek Ziyareti
CHP Muğla Örgütü, çevre mücadelesi veren yurttaşların ve sivil toplum kuruluşlarının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, Akbelen başta olmak üzere doğa, emek ve yaşam alanlarını savunmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Örgütü, Akbelen’de süren çevre mücadelesine destek vermek ve Milas’ın sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla Milas’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Programa, Parti Meclisi Üyesi Süreyya Öneş Derici, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, CHP Muğla İl Başkanı Nail Kızıl, milletvekilleri Cumhur Uzun ve Gizem Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile parti yöneticileri ve üyeler katıldı.

teknik yapı

 

STK’larla Bir Araya Geldiler

 

CHP heyeti, program kapsamında Milas Kent Konseyi, TEMA, Latmos, MUÇEP ve İasos temsilcileriyle bir araya gelerek Akbelen ve bölgeye ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Görüşmelerde çevre sorunları, doğa talanı ve bölge halkının karşılaştığı zorluklar ele alındı.

 

Oda ve Birliklere Ziyaret

 

Heyet daha sonra Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Süt Birliği, Milas Muhtarlar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi ve CHP Milas İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Gün boyunca yapılan temaslarda Milas’ın ekonomik, sosyal ve çevresel sorunları masaya yatırıldı, vatandaşların talepleri ve çözüm önerileri dinlendi.

 

“Akbelen ranta değil halka aittir”

 

CHP Muğla İl Örgütü tarafından yapılan değerlendirmede Akbelen’in yalnızca Milas’ın değil, Muğla’nın ve Türkiye’nin ortak yaşam alanı olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

 

“Akbelen’de yıllardır süren doğa talanı; zeytinlikleri, ormanları, suyu ve halkın geleceğini tehdit etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak açık ve nettir: Akbelen ranta değil, halka aittir. Doğayı yok sayan, yaşamı sermayeye feda eden hiçbir anlayışı kabul etmiyoruz.”

“Mücadeleyi birlikte kazanacağız”

 

CHP Muğla Örgütü, çevre mücadelesi veren yurttaşların ve sivil toplum kuruluşlarının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, Akbelen başta olmak üzere doğa, emek ve yaşam alanlarını savunmayı sürdüreceklerini açıkladı. Açıklama şu ifadelerle tamamlandı:

“Dayanışmayı büyüten, mücadeleyi omuz omuza sürdüren herkese teşekkür ediyoruz. Akbelen’de de, Muğla’nın her köşesinde de bu mücadeleyi birlikte kazanacağız.”