Muğla'da cumartesi günü kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı: Sel ve hortum riski

Meteoroloji, 31 Ocak Cumartesi günü Muğla'da kuvvetli sağanak, gök gürültüsü, sel, hortum riski ve ulaşım aksamaları beklediğini açıkladı, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla genelinde cumartesi günü etkili olacak tehlikeli hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, 31 Ocak 2026 Cumartesi günü bölgede yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
YAĞIŞLA BİRLİKTE GELECEK TEHLİKELER
Uyarıda, kuvvetli yağışlarla birlikte yerel dolu yağışı, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamaların beklendiği vurgulandı. Özellikle kıyı kesimlerde hortum oluşma riskine karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Meteoroloji yetkilileri, yağış şiddetinin 21-50 kg/m² arasında olacağını tahmin ediyor.
VATANDAŞLARDAN TEDBİR ALMALARI İSTENDİ
Resmi açıklamada, tüm bu olumsuz hava olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği özellikle belirtildi. Yetkililer, olası sel ve su baskınlarına karşı alınacak önlemlerin yanı sıra, ulaşım planlarının da bu hava koşulları göz önünde bulundurularak yapılmasını tavsiye etti.
- 03:4914 yaşındaki çocuk, üçüncü kez otobüs çaldı: 300 kilometre yol aldı
- 03:40Trump'tan medyaya zehir zemberek sözler: 'İran'a karşı zafer kazandığımızı manşete taşıyacaklar
- 03:30Güney Kore'de Samsung grevi, küresel tedarik zincirlerini tehdit ediyor
- 03:20Küba'dan ABD'ye kanlı uyarı: Bölgeyi kan gölüne çevirebilirsiniz!
- 03:10Almanya'dan 14 ülkeye acil seyahat uyarısı geldi





