ASAYİŞ
Yayınlanma : 02 Mart 2026 16:29

Muğla'da Binlerce Sürücüye Ceza: 202 Belgeye El Konuldu!

Muğla'da Binlerce Sürücüye Ceza: 202 Belgeye El Konuldu!
Muğla'da Şubat ayında yapılan denetimlerde 116 binden fazla araç kontrol edildi, 202 sürücünün ehliyetine el konuldu. Trafik kazalarını azaltma çalışmaları sürüyor.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekiplerince, 01-28 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen yoğun trafik denetimlerinde toplamda 116 bin 780 araç kontrol edildi.

teknik yapı

TRAFİK KURALLARINA UYMAYANLARA GEÇİCİ CEZA

Bu denetimler sonucunda, trafik kurallarını ihlal eden 6 bin 375 sürücüye idari para cezası kesildi. Ayrıca, 20 bin 327 sürücüye trafik eğitimi verilirken, en dikkat çekici sonuçlardan biri olarak 202 sürücünün ehliyetine geçici süreyle el konuldu. Denetimlerde ayrıca 866 araç da trafikten men edildi.

KAZALARI AZALTMA HEDEFİ SÜRÜYOR

Jandarma trafik timlerinin, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları en aza indirme hedefi doğrultusunda, bu tür denetim ve eğitim faaliyetlerine bundan sonra da kesintisiz olarak devam edeceği bildirildi.