2025 yılı arılı kovan desteklemeleri için Muğla'da tespit çalışmaları başlatıldı. Tarım ekipleri, il genelindeki arı konaklama noktalarında bulunan kovanları titizlikle sayıyor ve kayıt altına alıyor.

ARILAR İÇİN DESTEK
Dünya çam balı başkenti ve Türkiye'nin en fazla arı kovanına sahip ili olan Muğla'da, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ekipleri tarafından yürütülen bu sayım işlemleri, destekleme programının sağlıklı bir şekilde uygulanmasını sağlamayı hedefliyor. Ekipler, arı konaklama noktalarını tek tek ziyaret ederek kovanları sayıyor ve gerekli verileri topluyor.

4 MİLYON KOVAN BEKLENTİSİ
Çam balı üretiminde hem Türkiye'de hem de dünyada lider konumda bulunan Muğla'da, Ağustos ayı sonunda Türkiye'nin farklı bölgelerinden yaklaşık 4 milyon arı kovanının konaklaması bekleniyor. Bu yoğunluk göz önüne alındığında, doğru ve eksiksiz bir sayımın önemi daha da artıyor.






