SPOR
Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 13:45

Muğla bisiklet takımı, Azerbaycan'da uluslararası başarı elde etti

Muğla bisiklet takımı, Azerbaycan'da uluslararası başarı elde etti
Muğla Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı, Azerbaycan'da düzenlenen Tour of Azerbaycan yarışında gösterdiği performansla hem ilimizi hem de ülkemizi gururlandırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’ın talimatlarıyla kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Continental Uluslararası Bisiklet Kıta Takımı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndaki başarılı performansının ardından Azerbaycan’da düzenlenen beş günlük Tour of Azerbaycan yarışında da dikkatleri üzerine çekti.

sempati mobilya

BAŞARILI SPORCULARLA YOLA DEVAM

Takım, daha altı ay önce kurulduğu halde, hem ulusal hem de uluslararası bisiklet camiasında adını duyurmayı başardı. Muğlalı sporcuların yanı sıra önemli bisikletçilere de ev sahipliği yapan bu takım, Bakü etabında kaçış grubuna giren Köyceğiz’li sporcu Mehmet Kanat ile öne çıktı. Kanat, performansıyla bisiklet otoritelerinden tam not aldı.

BAŞARIYLA GURURLANDIRDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi kıta takımı koordinatörü İlker Cömert, “61. Tour of Türkiye’nin ardından Azerbaycan Turu gibi önemli bir organizasyonda yarışmak bizim için büyük bir değer. Eurosport ve Azerbaycan kanallarından yayınlanan bu yarışta elde ettiğimiz başarı, hem ilimizi hem de ülkemizi gururla temsil etti” şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Gence Başkonsolosu Recep Öztop, Gence’den verilen 4. etap startı öncesi Muğla Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımını ziyaret ederek başarılar diledi.