İsrail televizyonu Kanal 13, Mossad'ın Haziran ayında İran'da gerçekleştirdiği gizli operasyonun detaylarını yayınladı. Muhabire göre, yaklaşık 100 yabancı ajan, İran'ın balistik füze fırlatıcıları ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirmek için görevlendirildi.

Karmaşık Lojistik ve Teknik Boyut
Yüzlerce kilogram ağırlığındaki füze sistemleri gizlice İran'a sokuldu ve stratejik noktalara yerleştirildi. Ajanlar, Tahran'da özel eğitimden geçti ve hiçbirinin İsrailli olmadığı belirtildi. Operasyonun lojistik ve teknik boyutunun son derece karmaşık olduğu vurgulandı.

Pezeşkiyan Hedefteydi
Ajanların İran içindeki bazı füzeleri etkisiz hale getirdiği belirtilirken, dikkat çekici bir iddia da ortaya atıldı. Programa göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan operasyon sırasında hedef alındı ve yaralı olarak kurtuldu.
Güvenlik Dengesi Etkilenecek
Uzmanlar, operasyonun Orta Doğu'daki güvenlik dengesini etkileyebileceği uyarısında bulundu. Bölge ülkelerinin benzer istihbarat ve savunma faaliyetlerine karşı önlemlerini artırması gerektiği ifade edildi. Geçen Haziran ayında İran'ı hedef alan saldırılar, Tahran'da büyük bir güvenlik krizine yol açmış ve İran, Mossad'a bilgi sağlayan ajanları idam etmişti.







