Mollaarap dönüşüyor: Tarih ve doğa buluştu, cazibe merkezi yükseliyor

Yıldırım Belediyesi'nin Mollaarap bölgesinde yürüttüğü Fevziye Parkı, Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü ve Fetih Korusu projeleriyle bölge, tarih ve doğanın iç içe geçtiği bir cazibe merkezine dönüşüyor. Çalışmalarda sona yaklaşıldı.Mollaarap dönüşüyor: Tarih ve doğa buluştu, cazibe merkezi yükseliyor
Yıldırım Belediyesi, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Mollaarap bölgesini, kapsamlı projelerle modern bir cazibe merkezine dönüştürme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu dönüşüm hamlesiyle bölge, hem tarihi kimliğini koruyacak hem de çağdaş yaşam alanlarıyla zenginleşecek.

Mollaarap’ın Yeniden Doğuşu
Hayata geçirilen Fevziye Parkı Çevre Düzenlemesi, Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü Rekonstrüksiyonu ve Fetih Korusu projeleri, Mollaarap’ı kültür ve turizm açısından güçlü bir destinasyon haline getirmeyi hedefliyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, "Mollaarap, ilçemizin hem tarihi mirasını hem de doğal güzelliklerini barındıran çok kıymetli bir bölge. Biz de bu bölgeye, tarihine yakışır, geleceğe değer katan büyük bir dönüşüm projesi kazandırıyoruz" dedi.

Doğal Dokuyu Koruyarak Yaşam Alanları Oluşturuluyor
Başkan Yılmaz, Fevziye Parkı projesinde 12 bin 500 metrekarelik alanda hem tarihi hem de doğal dokuyu gözeten bir çevre düzenlemesi yapıldığını belirtti. Tescilli köşkün rekonstrüksiyonu, havuz restorasyonu, amfi tiyatroya dönüşen dans pisti, çocuk parkları ve yürüyüş yolları ile Fevziye Parkı, bölgenin yeni çekim merkezi olacak. Ayrıca, bir dönemin sanayi öncülerinden Osman Fevzi Efendi’nin hatırasını yaşatacak olan yazlık köşk, hemşehrilerin ve ziyaretçilerin keyifle vakit geçireceği bir kültür durağına dönüşecek.

Kültür ve Yaşam Aksı Yükseliyor
Mollaarap bölgesinin en büyük projesi olan Fetih Korusu ise 35 bin metrekarelik bir alanda Yıldırım'ın yeni şehir parkı olarak hayata geçiriliyor. Yürüyüş parkurları, etkinlik alanları, spor sahaları, alışveriş sokağı, konaklama birimleri ve kültür sanat merkezini kapsayan bu proje, Hünkar Köşkü, Müsellim Köşkü ve Fevziye Parkı’nı birbirine bağlayan büyük bir kültür koridoru oluşturacak. Şu anda Fevziye Parkı’nda çalışmaların yüzde 75’i, Osman Fevzi Efendi Yazlık Köşkü’nde ise yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Başkan Yılmaz, projelerin tamamlanarak Yıldırımlıların hizmetine sunulacağına dair güvence verdi.
- 13:02Japonya ve Çin arasındaki diplomatik gerilimde yeni gelişmeler
- 12:47Muğla'da 2 bin 750 şoföre mesleki gelişim eğitimi verildi
- 12:38Karacabey'de biber dikimi zorlu şartlara rağmen hız kesmiyor
- 12:31Yeşilköy'e yeni su kaynağı ile su kesintilerine son verilecek
- 12:23Bayram bitti, yollar bitmedi: Kemikli Rampaları'nda trafik kabusu sürüyor





