ASAYİŞ
Yayınlanma : 12 Mayıs 2026 23:16

Mobil radardan kaçamadılar: Yasa dışı göç ve kaçakçılık operasyonu

Mobil radardan kaçamadılar: Yasa dışı göç ve kaçakçılık operasyonu
Kuşadası açıklarında mobil radar sayesinde tespit edilen lastik bottaki düzensiz göçmenler ve kaçmaya çalışan şahıslar yakalandı. Operasyon karada da sürdü, toplam 4 göçmen kaçakçısı şüphelisi gözaltına alındı.

Aydın'ın Kuşadası açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerinin titiz çalışması, hem yasa dışı yollardan ülkeyi terk etmeye çalışanları hem de göçmen kaçakçılarını gün yüzüne çıkardı. Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-13) tarafından yapılan şüpheli tespit, operasyonun fitilini ateşledi.

sempati mobilya

DENİZDE YAKALANANLAR

Radar sisteminin belirlediği lastik bot, Sahil Güvenlik botları tarafından durduruldu. İçerisinde bir düzensiz göçmen ile yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan beş şahıs ve bir göçmen kaçakçısı şüphelisi ele geçirildi. Bu ilk yakalama, olayın boyutunu ortaya koydu.

KARADAKİ ARDIL OPERASYON

Denizdeki operasyonun ardından Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak karada da çalışmalar sürdürüldü. Yapılan takipler neticesinde, göçmen kaçakçılığıyla bağlantılı olduğu düşünülen üç şüpheli daha yakalanarak adalete teslim edildi. Soruşturma ise tüm hızıyla devam ediyor.