EKONOMİ
Yayınlanma : 13 Ocak 2026 16:59

MİTSO Başkanı Özer'den eğitim alanında önemli müjde: Güllük'e anaokulu geliyor

MİTSO Başkanı Özer'den eğitim alanında önemli müjde: Güllük'e anaokulu geliyor
MİTSO Başkanı Reşit Özer, Güllük'te anaokulu projesinin hızlandırıldığını ve eğitim yatırımlarına devam edeceklerini açıkladı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen basın buluşmasında eğitimle ilgili sevindirici haberler verdi.

sempati mobilya

ANAOKULU PROJESİ HIZLANDI

Özer, Güllük’te uzun zamandır beklenen anaokulu projesinin hızlandırıldığını duyurdu. Gerekli izinlerin alındığını ve projenin son şeklinin verildiğini belirten Özer, mevcut ana binanın korunacağını, yanındaki ek yapıların ise onarılarak anaokulu olarak hizmet vereceğini ifade etti. Güllük'te yaklaşık 153 çocuğun bulunduğunu aktaran Özer, bu projeyi MİTSO olarak üstlendiklerini söyledi.

İŞBİRLİĞİ İLE PROJE HAYATA GEÇECEK

Projenin hayata geçirilmesi sürecinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerin tamamlandığını açıklayan Özer, anaokulunun kısa sürede yapım aşamasına geçeceğini belirtti. Eğitim konusuna verdikleri önemi vurgulayan Özer, iki yıl önce dönemin Belediye Başkanı Rıfat Özer’in Milas’a okul yapılacağı yönündeki sözünü hatırlatarak, bu projeyi 2026 yılında hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Milas’a bir ilkokul ya da ortaokul kazandırmak hedefiyle üç alternatif alan belirlendiğini söyleyen Özer, proje için son hazırlık aşamasına gelindiğini ifade etti. Özer, eğitimle ilgili destek vermek istediklerini ve MİTSO olarak Milas ve Güllük’te eğitim yatırımlarına devam edeceklerini vurguladı.