Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'yi yönetecek geçici hükümetin isimleri belirlendi

Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty, Gazze'yi yönetecek 15 teknokratlık geçici hükümetin isimlerinin belirlendiğini ve bu isimlerin İsrail tarafından incelendiğini açıkladı.
Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty, Gazze Şeridi'ndeki Barış Planı çerçevesinde Gazze şehrini yönetecek 15 Filistinli teknokrattan oluşan geçici hükümetteki isimlerin belirlendiğini duyurdu.
GAZZE'NİN YENİ YÖNETİMİ
Dün Mısır'da düzenlenen Barış Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan Abdelatty, belirlenen isimlerin şu anda İsrail tarafından incelendiğini ancak henüz kamuoyuyla paylaşılmadığını belirtti. Bu geçici yönetimin, savaş sonrası Gazze'nin idaresinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.
'BARIŞ KURULU' DESTEK SAĞLAYACAK
Abdelatty, ABD Başkanı Donald Trump'ın öncülüğünde yönetileceği öngörülen "Barış Kurulu" yapılanmasına da değindi. Bu kurulun, Gazze'nin yeniden inşası için mali destek sağlaması ve para akışını denetlemesi gerektiğini vurguladı. Ateşkes ve Barış Planı'nın Hamas tarafından olumlu karşılandığını hatırlatan Abdelatty, Hamas'ın geçiş sürecinde rol almayacağını ve bu nedenle Gazze halkının günlük yaşamıyla ilgilenecek bir idari komitenin görevlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.
- 02:30Trafiğe kayıtlı araç sayısı nisan ayında yükseldi
- 02:20İrem Derici'den şoke eden itiraf: 'Kanye West gibi oldum
- 02:10Fatih Birol'dan dünya için alarm zilleri: Sadece birkaç haftalık petrol rezervimiz kaldı
- 02:01Setten Saza, Sazdan Aşka: Nehir Erdoğan ve Serkan Ercan Aşkı Gün Yüzüne Çıktı
- 01:51Bir lokma yemek yüzünden 120 yıldır süren kaplumbağa rekabeti





