Miniklere deprem ve yangın tatbikatıyla afetlere hazırlık

Efeler Belediyesi, miniklere yönelik afet bilinci eğitimi ve tatbikatlarıyla deprem, yangın gibi acil durumlarda doğru davranışları öğreterek geleceğe güvenle hazırlanmalarını sağlıyor.Miniklere deprem ve yangın tatbikatıyla afetlere hazırlık
Efeler Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, ilçedeki özel gündüz bakım evleri ve belediyeye ait gündüz bakımevlerinde miniklere yönelik kapsamlı bir afet bilinci eğitimi ve tatbikat programı düzenledi.

Afet Anında Doğru Davranışlar Öğretildi
Uzman personel tarafından verilen eğitimlerde, çocuklar deprem, yangın ve diğer acil durumlar karşısında yapılması gerekenleri hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrendi. Özellikle "çök-kapan-tutun" pozisyonunu pratik eden minikler, güvenli tahliye senaryolarını da tatbikatlarla deneyimleme fırsatı buldu. Eğitimler, çocukların yaş gruplarına uygun, anlaşılır bir dille sunuldu.

Eğitici Kitaplar ve Velilerden Teşekkür
Tatbikatlar sayesinde çocuklar, afet anında panik yerine doğru davranışları sergileme becerisi kazandı. Eğitimlerin sonunda, afet bilincini pekiştirmek amacıyla çocuklara eğitici boyama kitapları dağıtıldı. Veliler ve okul yönetimleri, bu tür erken yaşta verilen bilinçlendirme çalışmalarının önemini vurgulayarak, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Geleceğe Yönelik Güvenli Adımlar
Efeler Belediyesi yetkilileri, afetlere hazırlığın erken yaşta başladığına dikkat çekerek, bu tür eğitimlerin ilçede artarak devam edeceğini belirtti. Toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefleyen müdürlük, daha güvenli bir gelecek inşa etmek için çalışmalarını sürdürmeye kararlı.
- 22:37Manisa'da iş arayanlarla işverenler dijital platformda buluştu
- 22:28Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama gerçekleşti
- 22:18Kastamonu'da nefes kesen uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli yakalandı!
- 22:08Kaleli öğrenciler halk oyunlarında bölge birinciliği kazandı
- 21:59Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul'dan şok istifa: CHP'den ayrıldı




