Minik mucitlerin BARÜ'deki büyük zaferi: Hayal gücüyle şekillenen gelecek!

BARÜ'de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'nda minik öğrenciler 56 proje ile bilim sahnesinde yer aldı; dereceye girenler ödüllendirildi.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı, küçük bilim tutkunlarının enerjisine ve yaratıcılığına tanıklık etti. Bu etkinlikte, geleceğin bilim insanları, yenilikçi ve teknolojiye dayalı projelerle sahneyi doldurdu.

GENÇ BİLİM İNSANLARININ YARATICI PROJELERİ
İlkokul ve ortaokul öğrencileri, iki gün boyunca tam 56 özgün projeyi sergileyerek bilimsel deneyimleri kazandı ve hayal güçlerini ortaya koydu. Bu projeler, izleyicilere çocukların problem çözme becerilerinin ne kadar etkileyici olduğunu bir kez daha kanıtladı.

ÖDÜL TÖRENİNDEKİ HEYECAN VE BAŞARILAR
Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği törende, dereceye giren projeler ödüllendirildi. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, öğrencilerin bilime olan tutkularını övüp umutlarını dile getirdi ve ödülleri verdi. İlkokul kategorisinde 'Sesli Rehberim: Etkileşimli Psikososyal Destek Kutusu', 'Dikkat Yaya Var' ile 'Buzu Kim Kurtarır' projeleri dikkat çekerken, ortaokul kategorisinde 'Biyoplastikler ile Geleceğimizi Koruyalım' ve 'Arduino Tabanlı Düşük Maliyetli Laboratuvar Etüvü Tasarımı' projeleri büyük alkış aldı.
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı
- 11:11Sahil Güvenlikten tekneye alkol baskını: Belgeler eksik çıktı, içkilere el konuldu
- 11:04Mersin'de tekstil iş yerindeki yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü
- 10:57İzmir'de elektrikli araçlara büyük müjde: Otoparklarda yarı fiyatına park!





