Milyon dolarlık park yeri şoku: Hong Kong'da rekor satış!

Hong Kong'da 12,5 metrekarelik bir park yeri 1,3 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı otoparkı unvanını aldı. Arazi kıtlığı ve yüksek talep fiyatları rekor seviyeye taşıdı.
Hong Kong'un gözde semtlerinden Victoria Limanı'na nazır Mount Nicholson lüks konut kompleksinde akılalmaz bir satış gerçekleşti. Sadece 1,3 milyon dolara alıcı bulan park yeri, resmi kayıtlara dünyanın en pahalı otopark işlemi olarak geçti. Bu durum, emlak piyasasındaki çılgınlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
12,5 M2'LİK ALANLA TARİH YAZILDI
Toplamda yalnızca 12,5 metrekarelik bir alana sahip olan bu park yeri, daha önce 980 bin dolarla kırılan dünya rekorunu adeta paramparça etti. Sektörün önde gelen yayınlarındaki bilgilere göre, bu satış, bölgedeki ultra lüks gayrimenkul fiyatlarının ulaştığı akılalmaz boyutları tescilleyen bir gelişme oldu.
ARAZİ DARLIĞI VE TALEP FİYATLARI PATLATTI
Asya'nın en pahalı konutlarına ev sahipliği yapan bu özel bölgede, sınırlı arazi imkanı ve şehir merkezlerindeki park yeri sıkıntısı, fiyatların böylesine astronomik seviyelere ulaşmasının ana nedenleri olarak gösteriliyor. Hong Kong genelinde yüksek rakamlara rağmen, stratejik öneme sahip otopark alanlarına olan talep hiç durmuyor. Uzun yıllardır küresel yaşam maliyeti sıralamalarında zirvede yer alan şehirde, lüks konutların aylık kiraları da dudak uçuklatıyor. Rekor satışın gerçekleştiği döneme ait resmi kayıtlara göre, bu bölgedeki lüks bir konutun aylık kirası tam 210 bin dolara ulaşıyor.
- 09:30Küresel piyasalarda endişe: ABD enflasyon verileri bekleniyor
- 09:11Sinop lakerdası, kalkınmanın yeni sembolü olmaya aday
- 09:00Temmuz zammını bekleyen emekliler kazanacak: Banka promosyonlarında son dakika taktiği!
- 08:51OYAK, Can Holding hisseleri için masada: Satış görüşmeleri başladı
- 08:40Engin Altan Düzyatan'ın milyonluk tutkusu: Lüks motosikletiyle göz kamaştırdı





