Milyar Dolarlık Fon Yöneticiliğinden Domates Tarlalarına: Eski GPIF Başkanı Miyazono'nun Yeni Kariyeri

Eski GPIF Başkanı Masataka Miyazono, emeklilik fonu yöneticiliğini bırakıp Hulic Co.'da danışman olarak tarım sektörüne adım attı. Miyazono, Japonya'da domates ve çilek üretimi yapan şirketin geleceği için çalışacak.
Dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olan Japonya Devlet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF) eski başkanı Masataka Miyazono, finans dünyasındaki kariyerini noktaladıktan sonra sürpriz bir adım atarak tarım sektörüne yöneldi.
FİNANS DEVİNDEN TARIM SEKTÖRÜNE GEÇİŞ
Miyazono, finans sektöründe sayısız fırsat varken, nüfusun yaşlandığı ve çiftçi sayısının azaldığı bir alanda, yani tarımda yatırım ve danışmanlık faaliyetlerine odaklanma kararı aldı. Bu karar, geçmişte benzer görevlerden ayrılan isimlerin genellikle büyük finans kuruluşlarında kariyerlerine devam etme eğiliminin dışında bir gelişme olarak dikkat çekiyor.
DOMATES VE ÇİLEK ÜRETİMİNE DESTEK
72 yaşındaki Miyazono, geçen yıl gayrimenkul dışı gelirlerini artırmayı hedefleyen Hulic Co. şirketine danışman olarak katıldı. Şirket, 2029 yılına kadar dört yıl içinde yaklaşık 4,4 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Hulic, Japonya'da domates ve çilek üretimi yaparken, Vietnam'da krizantem yetiştiriciliğiyle de ilgileniyor. Şirketin bir diğer hedefi ise üreticilere finansman sağlamak ve yaşlanan çiftçilerin yerini alacak yeni nesilleri desteklemek. Miyazono, Japonya'nın sürdürülebilirliği için tarımsal verimliliğin artırılmasının kritik olduğunu ve bu konuda şirketlerin de rol alması gerektiğini vurguluyor. Yaklaşık 2 trilyon dolarlık varlığı yöneten GPIF başkanlığından sonra, Miyazono şimdi sadece üç çalışanı bulunan küçük bir ekiple tarım yatırımları üzerine çalışıyor.
- 07:47Çakraz Plajı'nda dramatik kurtuluş: Cankurtaranlar ve halk, boğulmak üzere olan 2 kişiyi hayata tuttu
- 07:37Osmaniye'de heyelan nedeniyle köy yolu kapandı, vatandaşlar halatla karşıya geçti
- 07:27Brad Pitt'in soyadından kaçış: Çocuklardan bir yenisi daha babasını reddetti
- 07:17Dünyanın en tehlikeli ağacı: Her meyvesi bir mermi gibi fırlıyor
- 07:08Yapay zeka başardı! 600 yıllık 'hayalet dil' çözüldü, Voynich El Yazması'nın sırrı ortaya çıktı





