GÜNDEM
Yayınlanma : 03 Kasım 2025 14:05
Düzenleme : 03 Kasım 2025 14:53

Mikail Ünsal, deprem sonrası kendi konteynerini üreterek umut yarattı

Mikail Ünsal, deprem sonrası kendi konteynerini üreterek umut yarattı
Mikail Ünsal, deprem sonrası barınma sorununu çözmek için kendi konteynerlerini üretmeye başlayarak, umut verici bir girişimde bulundu.
Mikail Ünsal, deprem sonrası kendi konteynerini üreterek umut yarattı

Malatya’da, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından evi yıkılan Mikail Ünsal, barınma sorunu için konteyner arayışına girdi. Ancak piyasada bulduğu konteynerlerin yüksek maliyeti ve sınırlı bulunabilirliği nedeniyle kendi imkanlarıyla konteyner üretmeye karar verdi.

teknik yapı

SERİ ÜRETİME GEÇİŞ

Ünsal, ilk ürettiği konteynere gelen talep üzerine seri üretime geçmeye başladı. Barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kendi konteynerlerini üretmeye başladıklarını belirten Ünsal, “Ürettiğimiz ilk konteyner için çevremizden talep gelince ikinci üretim için ön sipariş aldık ve böylece kısa sürede seri üretime geçtik” dedi.

20 İLDE FAALİYET

Üretim faaliyetlerini Malatya 3. Sanayi Bölgesi’nde sürdüren Ünsal, bayilikler açarak Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Bingöl ve Sivas gibi çevre illere de ulaştıklarını ifade etti. Şu anda toplamda yaklaşık 20 ilde aktif olarak faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Günlük üretim kapasitelerinin 5 ile 10 konteyner arasında değiştiğini belirten Ünsal, aylık toplam üretimlerinin ise 250-300 konteyneri bulduğunu aktardı.