MHR GYO'dan rekor kar: 2025'te 489 milyon liraya ulaştı

MHR GYO, 2025'te karını 4 kat artırarak 489 milyon liraya ulaştırdığını açıkladı. Şirket, büyümesini öz kaynaklarıyla finanse ederek 10 milyar lirayı aşan aktif toplam oranı ve reel bazda pozitif getiri elde etti.
MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, şirketin 2025 yılındaki finansal performansına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kaçmaz, şirketin karını bir önceki yıla göre dört kat artırarak 489 milyon liraya çıkardıklarını duyurdu.

Öz Kaynaklarla Finanse Edilen Büyüme
Kaçmaz, 2025 yılındaki bu dikkat çekici büyümeyi tamamen öz kaynaklarıyla finanse ettiklerini belirtti. Bu sayede MHR GYO, 2025'i 489 milyon liralık güçlü bir karla kapattı. Enflasyon düzeltmelerine rağmen, şirketin aktif toplam oranı 2024 yılına kıyasla yüzde 10,5 oranında artarak 10 milyar lirayı aştı.
Reel Bazda Pozitif Getiri ve Gelecek Hedefleri
2025 yılı sonunda gayrimenkul portföyünün rayiç değerindeki artışın, yıllık enflasyon oranının üzerinde yüzde 15 olarak gerçekleştiğini vurgulayan Kaçmaz, bu büyümenin reel bazda pozitif bir getiri sağladığını ve aktif büyüklüğün önemli bir değer artışı oluşturduğunu ekledi. Kaçmaz, "Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" diyerek, 2026 yılında da yeni projeler, operasyonel verimlilik ve karlılık artışı ile sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.
- 12:47Karpuzlu'da kurban bayramı öncesi hayvanlar mercek altında: Aşılama ve küpeleme seferberliği
- 12:37Büyükçekmece'de 23 Nisan coşkusu doruğa ulaştı
- 12:27Savaş gölgesindeki Körfez'e 10 milyar dolarlık gizli finansman: Pimco devrede
- 12:17Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Vergi Denetim Kurulu'na akademik işbirliği
- 12:08Tuzla'da yürekleri ağza getiren yangın: Daire kullanılamaz hale geldi




