ASAYİŞ
Yayınlanma : 10 Aralık 2025 22:34

Mersin'de tefecilik operasyonu: 8 şüpheli gözaltında, 111 senet ele geçirildi

Mersin'de tefecilik operasyonu: 8 şüpheli gözaltında, 111 senet ele geçirildi
Mersin'de tefecilik operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı, 111 senet ve çok sayıda belge ele geçirildi.

Mersin'in Tarsus ve Silifke ilçelerinde, tefecilik ve ilgili suçlara karıştığı iddia edilen 8 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Silifke ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, şüphelilerin adreslerine baskın düzenledi.

teknik yapı

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN KANITLAR

Adreslerde yapılan aramalarda, 111 adet farklı kişilere düzenlenmiş senet, çok sayıda sözleşme, alacak-vereceklerin yazılı olduğu not kağıtları, cep telefonları ve sahte belgeler ele geçirildi. Ayrıca, gümrük işlemlerinin yapılması karşılığında rüşvet olarak alındığı tespit edilen 3 adet telefon da operasyonda yakalandı.

ŞÜPHELİLER HAKKINDA İŞLEMLER SÜRÜYOR

Gözaltına alınan 8 şüpheli, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve tefecilik suçlarına karıştıkları iddiasıyla sorgulanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü, şüpheliler hakkındaki adli işlemlerin devam ettiğini bildirdi.