Menemen'de iftar sofrasında şehit aileleri ve gazilerle anlamlı buluşma

Menemen Belediyesi, şehit aileleri, gaziler ve ilçe protokolünü ağırladığı iftarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Başkan Pehlivan ve Kaymakam Yılmaz, şehitlere ve gazilere minnettar olduklarını belirterek emanetlere sahip çıkma vur
Menemen Belediyesi'nin ev sahipliğinde, birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği Ramazan ayında, şehit aileleri, gaziler ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile ilçe protokolü anlamlı bir iftar yemeğinde bir araya geldi.

VEFANIN VE KARDEŞLİĞİN SOFRASI
Tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftara Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ve eşi Filiz Pehlivan'ın yanı sıra Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri, muhtarlar, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Tasavvuf dinletisi ve semah gösterisiyle başlayan gecede, ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Başkan Pehlivan, yaptığı konuşmada bu sofranın vefanın, kardeşliğin, millet olmanın ve tek yürek olmanın bir sembolü olduğunu vurguladı. "Çanakkale’den terörle mücadeleye kadar bu topraklar uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz bu milletin baş tacıdır. Gazilerimiz ise bu milletin yaşayan onur nişanıdır." diyen Pehlivan, huzur içinde bir arada bulunmanın ve özgürce dalgalanan bayrağın şehitlerin fedakarlığına ve gazilerin cesaretine borçlu olduğunu belirtti. "Şehidini unutan millet, istikbalini kaybeder. Biz ne şehidimizi unuturuz ne de emanetini yere düşürürüz." ifadeleriyle sözlerini sürdüren Pehlivan, Kaymakam Vedat Yılmaz önderliğinde tüm kurumlarla dayanışma içinde Menemen'in ihtiyaçlarına odaklandıklarını kaydetti.

EMANETE SAHİP ÇIKMA GAYRETİ
Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz ise Ramazan ayının önemine değinerek, bu iftar sofrasında bulunmaktan duyduğu onuru dile getirdi. Ramazan'ın kendini hatırlatmak, arınmak ve can vermek için geldiğini belirten Yılmaz, "Bizler şehitlerimizin emanetlerine olan görevlerimizi, onlara layık olacak çalışmalar yapabilmenin gayreti içindeyiz." dedi. Rahatça iftar yapabilmenin şehitlerin ve gazilerin sayesinde olduğunu hatırlatan Yılmaz, bayrama da hep birlikte ulaşarak beraberliği daim edeceklerini söyledi. Yılmaz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart




